Начин на приготвяне
Смесват се изварата, пудрата захар, киселото мляко и сметаната на прах. От тези продукти се приготвя крем, като продуктите се бият с миксер 5 минути, за сгъстяване на сметаната.
Отделно бишкотите се топят в изстинало кафе, приготвено на топъл котлон от водата, кафето и захарта.
Бишкотите се редят в дълбок съд, като след всеки ред се маже с крем, върху последния слой се нареждат красиво добре измити и подсушени листенца от цветя или тревички.
След това тирамисуто обилно се поръсва с какао през цедка.
Махат се листенцата и се получава ефектна украса. Престоява в хладилника няколко часа преди консумация.
Домашното тирамису е много вкусно.
Коментари
а със сметана и аз съм правила и да става свежо но кисело мляко и извара т'ва е абсурд. Ми кръстете си го с друго име и готово пример домашна торта Рени и гт
Това е сайт за рецепти и всеки си представя своята интерпретация на дадена рецепта,независимо от това дали на някой му харесва или не!
Браво на авторката,рецептата е добра!!!!
И баба ти сигурно с маскарпоне те е хранила? Като почнете да се превземате, не мога да ви изживявам!!!