Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Солена елха от бутертесто

Солена елха от бутертесто

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Солена елха от бутертесто
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Солена елха от бутертесто - да ви кажем, ако замените с луканка и кашкавал, може да си го приготвяте когато и да било"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 800 г
  • песто - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • чери домати - 200 г
  • моцарела - 125 г мини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разточваме бутертестото леко с точилка и разделяме на две еднакви по големина парчета.

В тавата на фурната поставяме лист хартия за печене и върху нея поставяме едната част от бутертесто. Намазваме я с песто.

Кашкавала го настъргваме и поръсваме върху пестото. Поставяме втория лист. С остър нож оформяме елха с максимална големина. Правим хоризонтални ленти с ширина около 2 см.

Всяка лента завъртаме на спирала няколко пъти, за да се получат клончета на дървото.

Печем бутерелха в предварително загрята фурна на 190 °C за 15-20 минути.

След като е вече опечена солената елха от бутертесто и поизстинала, се украсява с чери домати и мини моцарелени топки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326781
Потребител#326781
Жалко че я видях кьсно
03.01.2024 19:42