Начин на приготвяне
Първо вземете дълбока тава и постелете дъното и стените й с бутер тесто. Шунката, пилешкото месо и киселите краставички нарежете на ситни парченца. Кашкавала настържете на ситната страна на рендето.
След това започвате да редите пластовете на солената торта. Първо поръсете бутер тестото с пласт пилешко месо, след това с пласт шунка, следват киселите краставички и накрая настърганият кашкавал.
След това сложете пласт бутер тесто и повторете продуктите за плънката. След запълване на дълбочината на тавичката завършете с пласт бутер тесто и затворете тортата със страничните стени от бутер тесто.
Пече се в силно загрята фурна, като първоначално покрийте с фолио, за да не изгори отгоре. Солената торта се сервира добре охладена, защото докато е топла плънката може да се разтече заради кашкавала.
Добър апетит :)