Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с бутер тесто

Солена торта с бутер тесто

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115014442
Солена торта с бутер тесто
Снимка: Нина Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Една торта, на която няма да сложите свещички, а ще поднесете с добре изтудено вино"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет
  • шунка - 300 г
  • пилешко месо - 300 г
  • кашкавал - 300 г
  • кисели краставички - 10 големи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо вземете дълбока тава и постелете дъното и стените й с бутер тесто. Шунката, пилешкото месо и киселите краставички нарежете на ситни парченца. Кашкавала настържете на ситната страна на рендето.

След това започвате да редите пластовете на солената торта. Първо поръсете бутер тестото с пласт пилешко месо, след това с пласт шунка, следват киселите краставички и накрая настърганият кашкавал.

След това сложете пласт бутер тесто и повторете продуктите за плънката. След запълване на дълбочината на тавичката завършете с пласт бутер тесто и затворете тортата със страничните стени от бутер тесто.

Пече се в силно загрята фурна, като първоначално покрийте с фолио, за да не изгори отгоре. Солената торта се сервира добре охладена, защото докато е топла плънката може да се разтече заради кашкавала.

Добър апетит :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: