Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита баница»Баница с майонеза

Баница с майонеза

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Пригответе най-сочната баница, която сте опитвали, само с помощта на майонеза!"

Необходими Продукти

  • кори - точени, 1 пакет
  • яйца - 2 броя
  • майонеза - 1 опаковка
  • газирана вода - 300 мл
  • сирене - 250 - 300 грама
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Майонезата размийте с газираната вода.

Отделете 2 или 3 листа от корите и с помощта на лъжица започнете да ги поливате леко с майонезената смес. След това натрошете малко от сиренето.

Навийте кората и я сложете в леко намазнена тава. Повторете мазането на корите и навиването докато свършат.

Витата баница се залива с разбитите яйца и се слага да се изпече до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Каката
Каката
Вида,какви яйца в майонезата бе!Така се прави в домашна обстановка-вс.друго е лъжа и измама!Сурогати и ни лъжат!Слагай яйчицата и не съжалявай!
18.02.2016 14:49
Мирена
Мирена
Само дето не се прави така... Яйцата са 4 и серенето е около 1/2 кило, трябва и олио. Ето какво се прави. Разбиваме 4 яйца /с домашни баницата става жълта иначе е бяла/ с 1 опаковка майонеза /Краси/. Корите /Фамилия/ ги намазваме леко с олио /Бисер/, поръсваме обилно с натрошено сирене и завиваме 2 по две на руло и слагаме в правоъгълна тава /абе и в кръгла става/. Добавяме газираната вода в яйчено-майонезената смес и заливаме корите, разпределяме така, че добре да се накиснат всички кори. След като изпечем обръщаме тавата на 4 чаши - няма да падне. Тавата все пак не е подмазана с олио и това не позволява на баницата да се отлепи. Но пък остава изключително пухкава. Може да се поръси с пудра захар ако имате желание - всякак е хубава!
12.03.2013 08:12
3
6
1
Покажи всички подкоментари
Царевка
Царевка
Страхотна е!
20.10.2012 11:54
3