Начин на приготвяне
Бутертестото трябва да е размразено, но охладено. Разрязва се на ленти с ширина 1 см.
Шоколадът се нарязва на малки парченца. Всеки банан се обелва и с помощта на ножче леко се издълбава от едната страна, за да се получи каналче, в което ще се сложат парченцата шоколад.
След това в получената дупчица по цялата дължина на банана се поставят парченцата шоколад.
Взима се една лента бутертесто и се увива около банана с шоколад. Ако лентата не стигне за целият банан, се продължава с друга лента от бутертесто. Бананите трябва да са покрити целите в бутертесто.
Яйцето се разбива и се намазват и четирите получени бутерки с банан.
След това се пекат в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути или до приятен загар.
Вече изпечени, поръсваме бананите в бутертесто с пудра захар.
Коментари