Начин на приготвяне
Лешниците се начукват с дървено чукче на дребно. В купа смесваме счуканите лешници със захар, натрошени бисквити, канела, нескуик. Разбърква се сместа.
Размразява се бутер тестото на стайна температура, разточва се върху поръсен с брашно плот на правоъгълник. Намазва се с олио и поръсваме обилно с лешниковата смес.
Навива се на руло и се нарязва на кръгчета с дебелина от 1-1. 5 см. Нареждат се върху хартия за печене, отгоре и страните се намазват с разбит жълтък.
Печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 20-25 минути до златисто и изваждаме тавата да се охладят.
Смесва се захар, вода, лимонов сок и варим за 5 минути сиропа. На части се потапят охлювите в сиропа и оставяме да попият добре.
Охлювчетата се изваждат в чиния и охладени се сервират.
Охлювите с бутертесто и лешници са готови.