Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлюви с бутертесто и лешници

Охлюви с бутертесто и лешници

Охлюви с бутертесто и лешници
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Толкова вкусни и толкова лесни за приготвяне бутер охлювчета ще намерите само при нас"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г
  • олио - за намазване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • плънка
  • лешници - 3/4 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • нескуик - 1 с.л.
  • бисквити - 2 бр. смлени бисквити Закуска
  • канела - 1 равна ч.л.
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2. 5 ч.ч.
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лешниците се начукват с дървено чукче на дребно. В купа смесваме счуканите лешници със захар, натрошени бисквити, канела, нескуик. Разбърква се сместа.

Размразява се бутер тестото на стайна температура, разточва се върху поръсен с брашно плот на правоъгълник. Намазва се с олио и поръсваме обилно с лешниковата смес.

Навива се на руло и се нарязва на кръгчета с дебелина от 1-1. 5 см. Нареждат се върху хартия за печене, отгоре и страните се намазват с разбит жълтък.

Печем в загрята фурна на 180-200 градуса около 20-25 минути до златисто и изваждаме тавата да се охладят.

Смесва се захар, вода, лимонов сок и варим за 5 минути сиропа. На части се потапят охлювите в сиропа и оставяме да попият добре.

Охлювчетата се изваждат в чиния и охладени се сервират.

Охлювите с бутертесто и лешници са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: