Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Патладжани в олио

Патладжани в олио

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Патладжани в олио1 / 2
24/09/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1 буркан

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет - винен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните и ги нарежете на филийки. Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката.

След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните.

След като кипне, добавете патладжаните и оставете на огъня 5 минути. Отцедете ги добре от оцета.

Наредете ги в буркан, в който добавете малко сол, счукания чесън и лютата чушка. Залейте ги с олио, така че да ги покрие в буркана.

Дръжте буркана няколко дни завит с кърпа, като от време на време доливайте олио, ако е необходимо. След това затворете буркана херметично и след месец може да консумирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: