Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Клуб сандвич»Неделна закуска на тиган

Неделна закуска на тиган

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k9k12
Неделна закуска на тиган
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
04/08/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
3 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
8 мин.
Порции
1
"Засищаща и вкусна неделна закуска на тиган. Опитайте!"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • черен пипер - щипка
  • краве масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • тостерен хляб - 2 филии
  • пуешка шунка - 3 слайса
  • кашкавал - 2 слайса
  • домати - 1 бр.
  • маруля - лист салата
  • чеснов сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват в купа с малко сол и черен пипер.

В тиган се загряват двата вида мазнина. Разбитите яйца се изливат в тигана и веднага в тях се потапят двете филии хляб, след което се обръщат.

Оставя се омлетът да стегне, обръща се заедно с филиите да се пече и от другата страна. Тогава върху едната филия се подреждат тънко нарязани резенчета пуешка шунка, кашкавал и тънки колелца домат. Краищата на омлета се загъват върху хляба, прегъва се на две, така че едната филия да покрие другата.

Сандвичът се похлупва с капак за минута - две или докато омекне кашкавалът.

Готовият слепен сандвич се прехвърля в чиния. Посредата се пъха лист салата, а отгоре се слага около супена лъжица чеснов или друг вид сос. Засищаща и вкусна неделна закуска на тиган. Опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: