Начин на приготвяне
Измийте салатените листа, хубаво ги отцедете и накъсайте по- едрите. Ескаролата трябва да я нарежете, защото е по-твърда.
Сложете ги в купа за салата. Може да разпределите и в две по-малки порции, но тогава ще трябва да ползвате две топки сирене бурата, по една за всяка салата.
Сложете каперсите и овкусете италианската салата със сол, балсамов оцет и зехтин.
Добавете чери доматките цели или разполовени. Сложете и малините- те е добре да са цели.
Отгоре накъсайте прошуто и настържете пармезана на едри люспи.
В средата сложете буратата, посолете я леко и ръснете малко зехтин и балсамова редукция по желание.
Поднесете свежата италианска салата с бурата и малини на своето семейство или скъпи гости и и се насладете с чаша вино.
Добър апетит!
Вижте още вкусни приложения на ескарола и разберете каква е разликата между ескарол и ендивия.