Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Италианска салата с бурата и малини

Италианска салата с бурата и малини

редакция:
Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Италианска салата с бурата и малини
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Поднесете свежата салата на своето семейство или скъпи гости и и се насладете с чаша вино."

Необходими Продукти

  • ескарола - 80 г
  • лоло росо - 30 г
  • лоло верде - 30 г
  • бейби спанак - 30 г
  • малини - 50 - 60 г пресни
  • чери домати - 100 г
  • пармезан - 25 - 30 г
  • прошуто - 4 тънки слайса
  • каперси - 1 с.л. (по желание)
  • бурата - 1 топка
  • зехтин - 4 - 5 с.л. екстра върджин
  • балсамов оцет - на вкус
  • балсамова редукция - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте салатените листа, хубаво ги отцедете и накъсайте по- едрите. Ескаролата трябва да я нарежете, защото е по-твърда.

Сложете ги в купа за салата. Може да разпределите и в две по-малки порции, но тогава ще трябва да ползвате две топки сирене бурата, по една за всяка салата.

Сложете каперсите и овкусете италианската салата със сол, балсамов оцет и зехтин.

Добавете чери доматките цели или разполовени. Сложете и малините- те е добре да са цели.

Отгоре накъсайте прошуто и настържете пармезана на едри люспи.

В средата сложете буратата, посолете я леко и ръснете малко зехтин и балсамова редукция по желание.

Поднесете свежата италианска салата с бурата и малини на своето семейство или скъпи гости и и се насладете с чаша вино.

Добър апетит!

Вижте още вкусни приложения на ескарола и разберете каква е разликата между ескарол и ендивия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: