Начин на приготвяне
В подсолена вода се сваряват обелените картофи. Изцеждат се от водата, слага се маслото и хубаво се намачкват.
Всички останали продукти се рендосват в отделни купички. В друга купичка се разбърква майонезата и млякото.
Щом картофите са изстинали, редим продуктите във форма за торта.
На дъното на формата се слага половината картофено пюре и с лъжица се притиска хубаво. Слага се сиренето и отгоре колбасът. Намазва се с няколко лъжици от сосът.
Разстила се останалото пюре и върху него се слага ред краставички, ред яйца и се намазва отново със сос. Завършва се с рендосания кашкавал и се покрива с фолио. Притиска се леко с пръстчета и се прибира в хладилника за една нощ.
На другият ден солената торта се вади от ринга и се украсява. Отстрани се намазва леко с майонеза, върху която се слага нарязаният на ситно магданоз. Останалата украса е кой както желае!
Коментари