Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Турон от Бри за новогодишната трапеза

Турон от Бри за новогодишната трапеза

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Турон от Бри за новогодишната трапеза
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Тук ви представяме една вариация на Турон от Бри в сладко-солен вариант. Той е идеален за празничния аперитив и със сигурност ще се хареса на любителите на френски сирена!"

Необходими Продукти

  • сирене бри - 200 г
  • козе сирене - 60 г френско
  • топено сирене - 4 триъгълничета
  • сметана - 50 мл 35% масленост
  • шамфъстък - 40 г печен без сол (без черупката)
  • орехи - 40 г
  • червени боровинки - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като за начало, изстържете с остър нож благородната плесен от корите на сиренето бри и козето сирене. Не трябва да изрязвате коричките, само изстъргвате бялата плесен.

Нарежете сирената и ги сложете в касерола заедно със сметаната и топеното сирене.

Загрейте при непрестанно бъркане на не повече от 90 градуса, за да се разтопят без да загарят.

Когато получите гладък крем, дръпнете от огъня и добавете целите ядки без да ги натрошавате. Сложете червените боровинки и разбъркайте добре.

Сипете сместа във правоъгълна форма за кейк с размери 20х9х6, покрита с прозрачно фолио. Последното число е височината, което няма особено значение понеже турона винаги е около 1 пръст и половина висок.

Заравнете, оставете да изстине и приберете в хладилник да стегне за минимум 2 часа.

Преди да поднесете, извадете турона 15 минути на стайна температура, нарежете на хапки и сервирайте с хубаво вино.

Турон е испанска халва, която се хапва по коледните и новогодишни празници. Тя може да бъде от бадеми, лешници, кокос, шоколад с различни добавки и вкусове, както и с различни текстури (от твърди и хрупкави до меки и нежни). Разнообразието е огромно и основно става въпрос за испански десерт, но тук ви представям една вариация на Турон от Бри в сладко-солен вариант. Той е идеален за празничния аперитив и със сигурност ще се хареса на любителите на френски сирена!

Ако и на вас ви допада испанската кухня, опитайте непременно класическата испанска тортиля или любимия испански флан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: