Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Испанска нуга турон

Испанска нуга турон

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Испанска нуга турон1 / 2
13/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • мед - 1 кг
  • захар - 500 г
  • яйца - 2 белтъка
  • бадеми - 1.5 кг сурови
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се затопля в тенджера на слаб котлон. Добавете захарта и бъркайте с дървена лъжица. Разбийте белтъците, докато станат на сняг и ги прибавете към меда и захарта.

Махнете от котлона и бъркайте 8-12 мин., след което отново поставете на слаб котлон. Продължете бъркането, докато сместа започне да се карамелизира. Добавете бадемите заедно с кората на лимона, разбъркайте всичко и оставете настрана да изстине за няколко минути.

Разстелете сместа в намазнена метална тавичка и оставете за 2 часа да изстине. Веднъж изстинало, е готово за консумация - реже се на парчета и форми по желание. Съхранява се в плътно затворен съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: