Начин на приготвяне
Кето подсладителят е 1:1 със захарта. Жълтъците се разбиват с подсладителя хубаво. Трябва да изсветлеят и станат пухкави.
Сметаната се загрява на слаб котлон, но не трябва да завира, само да се стопли. След това на тънка струйка се прибавя към жълтъците и се разбива с миксера.
Сместа се слага на котлона и се бърка до сгъстяване. Трябва да се получи нещо като гъста боза. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади до стайна температура.
След това се прибавя какаото и се разбива с миксер. Завийте с фолио получения кето крем и го приберете в хладилника за около 15 минути. След това прибавете маслото към него и го разбийте отново. Приберете крема в хладилника, докато си правите блата и не го изяждайте! Много е вкусен!
За блата на кето сладкиша купа се разбиват белтъците с другите съставки без орехите. Ще стане и без ксантанова гума, правила съм без нея кето торта. Просто разбийте хубаво на сняг.
След това прибавете орехите и внимателно объркайте с шпатула. Не бързайте, за да остане сместа пухкава.
Размерът на тавата няма значение. Използвах тавата на фурната. Сложих хартия за печене и я намазах с малко масло. Сместа оформих на правоъгълник с размери 29 на 38 см.
Пече се в предварително загрята фурна с вентилатор на 180 градуса за 10-12 минути. Блатът се оставя да изстине и след това се обръща.
Кремът се маже на обърнатата страна. Оставете си около 1/3 от крема за отгоре. Навийте внимателно рулото откъм тясната страна, за да стане по-дебело. Приберете го за кратко в хладилника да се стегне. После го намажете отгоре и декорирайте по ваш вкус невероятното кето руло Шоколадово дръвче.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия
Вижте също как да си направите кето майонеза и опитайте нашите кето панировки.