Солено кето руло

Солено кето руло
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Вкусът на това солено тиквено руло е още по-страхотен на следващия ден след приготвянето му"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • моцарела - 10 г настъргана
  • сол - 1 щипка
  • крема сирене - 100 г с пушена сьомга
  • извара - 100 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата.

Обелваме тиквичката, настъргваме я и с ръце изстискваме максимално сока.

Сипваме настърганата тиквичка при яйцата и добавяме солта и моцарелата.

Покриваме правоъгълна тава с лист хартия за печене и намазваме с олио. Изсипваме сместа и заравняваме.

Печем в загрята фурна на 200°C около 25 минути.

Оставяме блата да се охлади.

Смесваме крема сиренето и изварата и намазваме блата равномерно с тази смес.

Внимателно навиваме на руло от тиквички и оставяме хартията за печене, увита около рулото.

Сервираме нашето солено кето руло след 5-6 часа, а най добре на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: