Начин на приготвяне
Измиваме и накъсваме айсберга в подходяща за салата чиния.
Измиваме киноата и я сваряваме в касерола, в съотношение 1:3 киноа към вода.
Още топлата, сварена кионоа смесваме с крема сиренето, малко сол и една супена лъжица зехтин. Разбъркваме до хомогенна смес и поставяме така овкусената киноа, върху айсберга.
Нарязвяме с нож на ленти печената, червена чушка и я поставяме върху киноата.
Почистваме от главите, люспите, опашките бланшираните скариди и ги поставяме, най-отгоре върху салатата. Поръсваме с черен пипер и подправка за риба.
Накрая заливаме салатата от айсберг с изцеден сок от лимон, балсамова редукция с боровинки и по желание с още зехтин. Новогодишна салата със скариди и айсберг е готова!
Разгледайте и други вкусни идеи за новогодишни салати и салати със скариди.