Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Празнична салата с пилешко, ананас и царевица

Празнична салата с пилешко, ананас и царевица

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2193k7751
Празнична салата с пилешко, ананас и царевица
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Любимата ни празнична салата за нашата трапеза!"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 пеперуда /700 г/
  • ананас - 5 шайби консерва
  • сладка царевица - 1 консерва
  • яйца - 5 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • за соса
  • майонеза - 300 г
  • цедено мляко - 2 с.л.
  • заквасена сметана - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за украса
  • чери домати
  • копър - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо до омекване в подсолена вода. Охладете месото и раздробете с помощта на вилица .

Вземете плоска чиния, поставете в средата чаша със столче и центрирайте ринг.

Пригответе дресинга /соса/, като смесите сметаната, майонезата, млякото, горчицата и овкусите със сол и черен пипер.

На дъното на чинията сложете и притиснете месото, намажете с дресинг, поставете отгоре отцедения и нарязан на дребно ананас и намажете със сос.

Сварете яйцата, обелете, рендосайте и сложете в чинията, притиснете и намажете отново със сос. Царевицата отцедете, разпределете в салатата и намажете дресинг.

Последния слой е от настърган кашкавал или друг вид твърдо сирене.

Задължително в хладилник за няколко часа - да стегне и да се смесят вкусове и аромати.

Охладената солена торта украсявате с чери домати и копър.

ПС: В случая темата е Новогодишна тортата е украсена по този начин, но ще прикача снимки и от други варианти с украса.

Подредбата на слоевете е по мой начин, но ако желаете, може да размените реда, само пилето да е на дъното на чинията с празнична салата.

Вижте още как да махнете лесно кожата на пилето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: