Начин на приготвяне
Цвеклото се измива и обелва.
Морковите се измиват, почистват от върховете и корените и се обелват.
Ябълките се измиват и обелват.
Червеното цвекло, морковите и зелените ябълки се настъргват на едро ренде в купа, в която ще се разбърква салатата.
Ореховите ядки се смилат на едро в чопър и се прибавят към настърганите плодове и зеленчуци.
Лимонът и портокалът се изцеждат.
Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.
В отдела купа се изсипва лимоновият сок, портокаловият сок, ябълковият оцет, хималайската сол и нарязаният копър. Разбърква се много добре, след което се изсипва в купата със салата.
Разбърква се много добре.
Сервирайте салатата с цвекло на д-р Емилова в купички за салата или чинии.
Вижте също за какво е полезно червеното цвекло и научете как се пече червено цвекло правилно.