Бяло тирамису с малини

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2213k7871
Бяло тирамису с малини
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Искаме всеки ден следобедно кафе и парче от това Тирамису любов."

Необходими Продукти

  • малини - 500 г
  • коняк - 50 мл
  • бял балсамико оцет - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • захар - 100 г
  • бишкоти - 3 пакета /около 40 бр./
  • сметана - 500 мл
  • маскарпоне - 500 г
  • бял шоколад - 150 г
  • ванилия - 2 бр. прах
  • пудра захар - 100 г
  • портокалова кора - настъргана кора от 1
  • за декорация
  • малини - 100 г пресни
  • мента - листенца
  • какао - натурално за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете малините /500 г/. Залейте ги с оцета, коняка, солта, захарта и оставете настрана за 30 мин . Малините ще пуснат сок и ще се овкусят .

Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар .

Разбийте 300 мл от сметаната до пухкави връхчета .

Разтопете 200 мл от сметаната и в момента, в който кипне, начупете на малки парченца шоколада и прибавете към сметаната.

Бъркайте, докато сместа се хомогенизира Охладете.

Към маскарпонето прибавете на части белия охладен ганаш и разбийте на ниска степен с миксер.

Накрая на два пъти прибавете разбитата сметана, портокаловите корички и ванилията, като разбърквате внимателно с шпатула.

Пюрирайте малиновата смес с блендер. По желание може да минете през цедка.

Пригответе бишкотите и правоъгълна тавичка.

Започнете приготвянето на десерта Тирамису.

Сложете част от крема на дъното. Потапяте бишкотите в малиновия сос и поставяте върху крема.

Идеи: Този десерт може да се приготви и с други плодове. Например ягоди, боровинки или къпини.

Може също така да се направите и в индивидуални порции в чаши.

Покрийте бишкотите с крем, посипете с част от малиновия сос и подредете още един ред с потопени в малинов сос бишкоти. По същия начин потопете и подредете останалите бишкоти.

Завършете с крем и приберете в хладилник за поне 6 часа /най-добре за една нощ/.

Преди сервиране на бяло тирамису с малини поръсете през фина цедка с какао и декорирайте с пресни малини и листенца мента за разкош.

Вижте също как да си приготвите тирамису в чаша или опитайте и този достоен съперник на класическото Тирамису, а именно италианското Дзукото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: