Начин на приготвяне
Измийте и почистете малините /500 г/. Залейте ги с оцета, коняка, солта, захарта и оставете настрана за 30 мин . Малините ще пуснат сок и ще се овкусят .
Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар .
Разбийте 300 мл от сметаната до пухкави връхчета .
Разтопете 200 мл от сметаната и в момента, в който кипне, начупете на малки парченца шоколада и прибавете към сметаната.
Бъркайте, докато сместа се хомогенизира Охладете.
Към маскарпонето прибавете на части белия охладен ганаш и разбийте на ниска степен с миксер.
Накрая на два пъти прибавете разбитата сметана, портокаловите корички и ванилията, като разбърквате внимателно с шпатула.
Пюрирайте малиновата смес с блендер. По желание може да минете през цедка.
Пригответе бишкотите и правоъгълна тавичка.
Започнете приготвянето на десерта Тирамису.
Сложете част от крема на дъното. Потапяте бишкотите в малиновия сос и поставяте върху крема.
Идеи: Този десерт може да се приготви и с други плодове. Например ягоди, боровинки или къпини.
Може също така да се направите и в индивидуални порции в чаши.
Покрийте бишкотите с крем, посипете с част от малиновия сос и подредете още един ред с потопени в малинов сос бишкоти. По същия начин потопете и подредете останалите бишкоти.
Завършете с крем и приберете в хладилник за поне 6 часа /най-добре за една нощ/.
Преди сервиране на бяло тирамису с малини поръсете през фина цедка с какао и декорирайте с пресни малини и листенца мента за разкош.
Вижте също как да си приготвите тирамису в чаша или опитайте и този достоен съперник на класическото Тирамису, а именно италианското Дзукото.