Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от малини с желатин

Конфитюр от малини с желатин

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Конфитюр от малини с желатин
Снимка: Яница Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"В килера имаме специално място за този вълшебен конфитюр от малини с желатин"

Необходими Продукти

  • малини - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • желатин - 50 г
  • вода - 250 - 300 мл студена
  • лимонена киселина - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малините се почистват, измиват и засипват със захарта. Оставят се, докато пуснат сок. След това се пасират и слагат на котлона.

Разбърква се, ври около 5-10 минути, прибавя се киселината и разтвореният желатин. Желатинът и водата се разбъркват, оставя се да набъбне.

Разтопява се на водна баня и се прибавя към малините.

След това конфитюрът се насипва в бурканчета. Изглежда течно, но след като се охладят се стяга.

Затваря се с капачки и се обръщат в тава, налива се вода до 2-3 см., колкото да покрие капачките.

Когато водата заври, се засичат 5 минути и се отстраняват от котлона.

Охлаждат се и се прибират в хладилник за 1 нощ. На сутринта се изваждат от хладилника и се съхраняват на сухо и тъмно място.

Конфитюрът от малини с желатин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: