Начин на приготвяне
Малините се почистват, измиват и засипват със захарта. Оставят се, докато пуснат сок. След това се пасират и слагат на котлона.
Разбърква се, ври около 5-10 минути, прибавя се киселината и разтвореният желатин. Желатинът и водата се разбъркват, оставя се да набъбне.
Разтопява се на водна баня и се прибавя към малините.
След това конфитюрът се насипва в бурканчета. Изглежда течно, но след като се охладят се стяга.
Затваря се с капачки и се обръщат в тава, налива се вода до 2-3 см., колкото да покрие капачките.
Когато водата заври, се засичат 5 минути и се отстраняват от котлона.
Охлаждат се и се прибират в хладилник за 1 нощ. На сутринта се изваждат от хладилника и се съхраняват на сухо и тъмно място.
Конфитюрът от малини с желатин е готов.