Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Баба Гануш от тиква

Баба Гануш от тиква

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Баба Гануш от тиква
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Сервирайте този вариант на Баба Гануш с препечени филийки. Може да поръсите със зехтин и тиквени семки за разкош."

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г почистена и обелена
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 20 мл
  • сусам - 20 г леко запечен
  • лимон - 20 мл. сок
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л. или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завийте парченцата тиква поотделно в леко намазнено алуминиево фолио и ги изпечете за 20-25 минути на 180 °C.

Времето за печене зависи от големината на парчетата тиква.

Пробвайте с вилица, за да прецените дали са достатъчно омекнали, преди да извадите от фурната.

Оставете тиквата да изстине и тогава я сложете в блендер.

Добавете чесъна, солта, подправките, лимоновия сок, сусама и зехтина.

Пуснете уреда на високи обороти, за да смелят съставките на гладко пюре.

Охладете и сервирайте този вариант на Баба Гануш с препечени филийки.

Може да поръсите баба Гануш от тиква със зехтин и тиквени семки за разкош.

Вижте още вкусни идеи за дипове за парти или пък разядки за ракия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: