Начин на приготвяне
Патладжаните и морковите се почистват и нарязват на кубчета. В тенджера се загрява олиото и се слага лукът за около 2 минути, след което се добавят патладжаните и морковите.
Добавя се сол, чубрица, червен и черен пипер и чесън, нарязан на ситно.
Готви се около 5 минути, като се разбърква периодично. Добавят се доматите (кубчета и консерва от доматен сос), целината и дебърцините, захарта.
Готви се до сгъстяване на соса при умерен огън.
Когато ястието с патладжани е готово, с добре сгъстен доматен сос, всичко се пренася в тава, добавя се настърган кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 180 °C.
Вижте още идеи какво да приготвим с патладжани, както и вижте как пържените патладжани да не поемат мазнина.