Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Патладжан на фурна с доматен сос и кашкавал

Патладжан на фурна с доматен сос и кашкавал

JivkaJivka
Чирак
1292233
Патладжан на фурна с доматен сос и кашкавал
Снимка: Jivka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Патладжан на фурна с доматен сос и кашкавал е всичко, което ви трябва за обяд"

Необходими Продукти

  • патладжани - 550 г (2 средни)
  • моркови - 2 бр
  • целина - 3 стръка
  • дебърцини - 3 бр.
  • доматено пюре - 400 г (консерва)
  • домати на кубчета - 400 г (консерва)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 50 мл
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и морковите се почистват и нарязват на кубчета. В тенджера се загрява олиото и се слага лукът за около 2 минути, след което се добавят патладжаните и морковите.

Добавя се сол, чубрица, червен и черен пипер и чесън, нарязан на ситно.

Готви се около 5 минути, като се разбърква периодично. Добавят се доматите (кубчета и консерва от доматен сос), целината и дебърцините, захарта.

Готви се до сгъстяване на соса при умерен огън.

Когато ястието с патладжани е готово, с добре сгъстен доматен сос, всичко се пренася в тава, добавя се настърган кашкавал и се пече в предварително загрята фурна на 180 °C.

Вижте още идеи какво да приготвим с патладжани, както и вижте как пържените патладжани да не поемат мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: