Начин на приготвяне
Патладжанът се почиства, нарязва на шайби, посолява се и се оставя в гевгир за около половин час. Докато патладжанът се оцежда, си приготвяме доматения сос. В олио (10-15 мл) задушаваме нарязания на ситно лук и настъргания морков, щом се позапържат, прибавяме наситнен магданоз, щипка червен пипер, щипка захар, разбъркваме и прибавяме брашното.
Щом брашното се позапържи, сипваме при непрекъснато разбъркване доматения сок, оставяме за една минута да се сгъсти леко сосът и махаме от огъня.
След като патладжанът се е отцедил, го изплакваме и запичаме леко от двете страни в грил тиган. В купичка разбиваме яйцето и млякото и щом сосът и патладжанът са готови, пристъпваме към сглобяване.
В малка тавичка нареждаме на дъното половината патладжан, заливаме с половината от соса, разпределяме и яйцето, млякото , след това останалия патладжан и останалия сос.
Печем на 180- 200 градуса за 15-20 минути.