Начин на приготвяне
В дълбока купа с миксер си разбийте първо яйцата. Прибавете към тях захарта и ваниловата захар и разбивайте до постигане на гладък крем без кристалча.
След това прибавете към сместа течните съставки - газираната вода и олиото.
Добре разбийте с миксера на средна степен. Накрая пресейте и прибавете сухите съставки - брашното заедно с бакплувера.
Пригответе си форми за кексчета. Аз използвам силиконови форми, но ако вашите са метални, ги намажете с малко мазнина и щипка брашно или им сложете хартиени кошнички.
Изсипете 1/3 от сместа в отделна купичка. Прибавете какаото на прах и разбъркайте добре. Какаовата смес върнете, като я разпределите и добавите във всяко от кексчетата.
Изпечете кексчетата с газирана вода в загрята на 180 °C фурна за 35 минути.
Вижте още как се шари кекс, както и какви може да са причините кексът да спада.