Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Орехово-бисквитена торта за кафе

Орехово-бисквитена торта за кафе

редакция:
Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
54393119
Орехово-бисквитена торта за кафе
Снимка: Teodora Krumova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Любим вкус, познат на поколения у нас - бисквитена торта с орехи, която ви гарантира приятелки на кафе"

Необходими Продукти

  • обикновени бисквити - 2 опаковки (400 г)
  • прясно мляко - 900 мл
  • нишесте ванилия - 60 г
  • захар - 8 с.л.
  • масло - 100 г
  • орехи - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блендирате ореховите ядки. Затопляте 600 мл от млякото в тенджерка. Добавяте захарта.

В 100 мл от млякото разбивате нишестето и го добавяте на тънка струйка в млякото на котлона при непрекъснато бъркане на тих огън. Когато се сгъсти кремът за бисквитената торта, добавяте маслото и отстранявате.

Започвате, като намазвате подложката с малко крем.

Потапяте всяка бисквита в останалото прясно мляко и редите.

Намазвате с крема и поръсвате с орехи. Повтаряте така, докато свършат продуктите, и завършвате с орехи бисквитената торта.

Оставяте да престои, но не в хладилник, за около 3-4 часа, и поднасяте орехова бисквитена торта за кафе.

А знаете ли, че може да направите сами обикновени бисквити за торта.

Ако имате още бисквити под ръка, опитайте непременно и рецептите ни за сладък салам с бисквити или нашето чудно бисквитено руло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: