Начин на приготвяне
Блендирате ореховите ядки. Затопляте 600 мл от млякото в тенджерка. Добавяте захарта.
В 100 мл от млякото разбивате нишестето и го добавяте на тънка струйка в млякото на котлона при непрекъснато бъркане на тих огън. Когато се сгъсти кремът за бисквитената торта, добавяте маслото и отстранявате.
Започвате, като намазвате подложката с малко крем.
Потапяте всяка бисквита в останалото прясно мляко и редите.
Намазвате с крема и поръсвате с орехи. Повтаряте така, докато свършат продуктите, и завършвате с орехи бисквитената торта.
Оставяте да престои, но не в хладилник, за около 3-4 часа, и поднасяте орехова бисквитена торта за кафе.
А знаете ли, че може да направите сами обикновени бисквити за торта.
Ако имате още бисквити под ръка, опитайте непременно и рецептите ни за сладък салам с бисквити или нашето чудно бисквитено руло.