Начин на приготвяне
Подгответе тава с диаметър 18 см - дълбока и добре намазнена с 2 с.л. масло.
Разбийте яйцата със захарта за блата за 10 минути или докато започнат да се образуват следи в сместа, които остават поне за няколко секунди.
Пресейте брашното с какаото и ги добавете към сместа. След това разбъркайте с разтопеното масло, шоколад и накрая с орехите.
Сипете сместа в тавата и пече за около 35 минути в загряна предварително на 160 градуса фурна - докато при лек натиск с пръст блатът възвръща формата си.
Готовият блат оставете да изстине за 5 минути в тавичката, след това го отделете и го оставете да изстине напълно.
За глазурата разтопете шоколада и го оставете леко да се охлажда. Разбийте заедно маслото, пудрата захар и млякото, докато сместа стане гладка и пухкава. Постепенно добавяйте от маслената смес в шоколадовата и хомогенизирайте глазурата.
Разрежете блата на два отделни. Сложете долният блат в голяма чиния, намажете с част от крема за глазурата и сложете втория блат.
Намажете останалата глазура отгоре с помощта на шпатула. декорирайте с половинки орехи и оставете тортата за почине за няколко часа или нощ, преди да поднесете.