Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Лютика с печени чушки и сирене

Лютика с печени чушки и сирене

Лютика с печени чушки и сирене
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Не можете да сте безразлични пред тази вкусна лютика с печени чушки и сирене - пригответе си хляба."

Необходими Продукти

  • червени чушки - 10 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • сирене - 250 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се изпичат и слагат в съд с похлупак, за да се задушат. Обелват се, почистват се от люспи, семки и дръжки.

В купа се счуква чесънът. Към него се прибавят нарязаните чушки и също с помощта на чукалото се притриват.

Добавят се сиренето и нарязаните на ситно варени яйца. Всичко се обърква с чукалото, като отново се притрива домашната лютика.

Накрая лютиката с печени чушки и сирене се залива със загрято олио.

Вижте още вкусни рецепти за топеница и пробвайте непременно и другите ни разядки с печени чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: