Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в Масло»Задушени гъби с лук и масло

Задушени гъби с лук и масло

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Задушени гъби с лук и масло
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
19/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Десет минути и тази постна вкусотийка е на масата - опитайте, ако не вярвате"

Необходими Продукти

  • печурки - 500 г
  • пресен лук - 3 стръка (може и стар лук)
  • масло - 80 - 100 г
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • зеленчукова подправка - 1 к.л.
  • червен пипер - щипка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете гъбите, ако са малки, само ги измийте, без да ги белите.

Нарежете ги на ивици, лука нарежете на ситно или както вие предпочитате. В дълбок тиган с капак сложете маслото да се разтопи, след което сипете гъбите и две три лъжици вода.

Разбъркайте и след като си пуснат сок, поръсете с подправката, джоджена, покрийте с капака и оставете да се задушават.

След като останат на мазнина, сипете лука, разбъркайте и оставете за още 5 минути.

Преди да изключите котлона, поръсете гъбите в масло с червен пипер.

Задушените гъби с лук и масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Прекраса рецепта но, аз добавих и малко задушен ориз просто е върха. Благодаря
24.11.2022 22:58