Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен попски сладкиш

Постен попски сладкиш

Постен попски сладкиш1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15
"Попският сладкиш е ароматно изкушение по време на пости."

Необходими Продукти

  • плодово сладко - 1 бурканче захаросано
  • захар - 1 ч.ч.
  • топла вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2, 5 до 3 ч.ч. пресято
  • бакпулвер - 1 бр.
  • орехи - 1/2 ч.ч. нарязани
  • стафиди - 2 с.л. накиснати в ром/коняк
  • ванилия
  • канела - 1 щипка
  • кокосови стърготини - 4 супени лъжици и зърна кафе
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото, водата, бакпулвера и захарта се разбъркват на ръка в купа.

Добавя се олиото и пресятото брашно - 2.5 до 3 ч.ч. според гъстотата на сладкото.

Бърка се до хомогенност. Сипват се едро нарязани орехи, стафидите заедно с рома, в който са киснати, ванилията и канелата.

Изсипва се в правоъгълна тавичка и се пече при температура 180 °C до готовност.

Поръсва се с кокосови стърготини и се реже на квадрати. Всяка порция се гарнира със зърно печено кафе.

Попският сладкиш е ароматно изкушение по време на пости.

Вижте още вкусни предложения за постни десерти, както и какво да готвим по време на пости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: