Тоблерон

МоникаМоника
Чирак
66
282
37
290
14/11/2014
"Знаете ли, че можете и сами да си направите домашни тоблерончета? Скрийте шапката на всички с тази рецепта"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо71 050
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • маргарин - 250 г или масло
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 300 г
  • шоколад - 200 г
  • какао - 2 с.л. на прах
  • сусам - 100 г печени сусамови семена
  • орехи - 100 г нарязани печени
  • бисквити - 200 г натрошени
  • шоколадов кувертюр - 100 г
  • масло - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, добавете яйцата и захарта и бъркайте, докато се разтопи захарта.

Добавете какаото и шоколада и като се разбърква, се добавят орехите бисквитите и сусамът.

Изсипете сместа във подходяща форма - тепсия, като първо намажете с малко масло. Изчакайте да изстине и да стегне и добавете глазурата.

След като стегне, поднесете тоблерона, нарязан на триъгълни парчета.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 7
4 10
3 4
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Милена Йорданова
"Изчакайте да изстине" ... Нали не се пече ...
7
3
Мария
Мария
12.03.2017 16:33
За да се разтопи маслото е нужно да се загрее.
1
0
valia
valia
19.07.2016 10:11
не разбрах без пе4ене ли е
1
0
Моника
Моника
22.07.2016 17:11
да всичко се меша в една тенджера като се започва от разтопяването на шоколада и не се пече
3
0
Веселина Константинова
Много обичам тоблерон! Ще се опитам да го приготвя!
3
0
Моника
Моника
21.05.2016 23:51
изключително лесен :)
2
0

Подобни от медията