Начин на приготвяне
Надребняваме лука, чесъна и рулцата, нарязваме на кръгчета моцарелата, а сиренето натрошаваме, то влиза в тигана предварително;
На снимка се виждат картофите, разделени на три групи - основната група са на клечки за пържене и фасон на гозбата, втората група са капачетата, отпаднали при оформянето на картофите за нарязване на основната група, и най-малката купчинка - за домашен картофен чипс за украса!
В тиган със зехтин задушаваме лука и чесъна с избраните подправки, може да добавим и бяло вино, но да се изпари добре, защото после с доматите да не стане прекалено кисело.
Добавяме доматите и готвим, додето се посгъсти, слагаме мидите за гозбата и рулцата и внимателно разбъркваме, за да не стане каша, добавяме сиренето и нарязаният копър и похлупваме, за да се смесят ароматите. Готвим до готовност на мидите и внимаваме да не станат жилави.
В отделев тиган с нагорещено олио изпържваме трите групи картофи, като отделно пържим чипса - трябва да хрупка.
Както се вижда на снимката - поглед отгоре на чинията за сервиране - околовръст нареждаме клечките, а в средата - неугледните крайчета картофи; на салфетката виждате чипса за украса; сипваме внимателно готовата яхния от миди в средата и леко разнасяме встрани, докато свърши; украсяваме с моцарелата, чипса и няколко стръкчета копър. Насладете се на тази приятна мидена яхния с картофи и рулца от раци, показваща съчетание на различни продукти.
Вижте също ценни съвети, с които да разберете дали мидите са пресни и узнайте още как се размразяват миди.