Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Мидена яхния с картофи и рулца от раци

Мидена яхния с картофи и рулца от раци

Мидена яхния с картофи и рулца от раци
Снимка: Старец белобради
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Богата и пъстра мидена яхния с картофи и рулца от раци за всички кулинари, които обичат да експериментират с различни съставки и вкусове."

Необходими Продукти

  • миди - 1 пакет (замразени)
  • рулца от раци - 5 бр.
  • домати - 1 консерва, белени
  • лук - 2 глави
  • чесън - няколко скилидки
  • копър - 1 вр.
  • картофи - 3 бр. (големи)
  • сирене - 150 г бяло
  • моцарела - за украса
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • риган - на вкус
  • зехтин - на вкус
  • олио - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме лука, чесъна и рулцата, нарязваме на кръгчета моцарелата, а сиренето натрошаваме, то влиза в тигана предварително;

На снимка се виждат картофите, разделени на три групи - основната група са на клечки за пържене и фасон на гозбата, втората група са капачетата, отпаднали при оформянето на картофите за нарязване на основната група, и най-малката купчинка - за домашен картофен чипс за украса!

В тиган със зехтин задушаваме лука и чесъна с избраните подправки, може да добавим и бяло вино, но да се изпари добре, защото после с доматите да не стане прекалено кисело.

Добавяме доматите и готвим, додето се посгъсти, слагаме мидите за гозбата и рулцата и внимателно разбъркваме, за да не стане каша, добавяме сиренето и нарязаният копър и похлупваме, за да се смесят ароматите. Готвим до готовност на мидите и внимаваме да не станат жилави.

В отделев тиган с нагорещено олио изпържваме трите групи картофи, като отделно пържим чипса - трябва да хрупка.

Както се вижда на снимката - поглед отгоре на чинията за сервиране - околовръст нареждаме клечките, а в средата - неугледните крайчета картофи; на салфетката виждате чипса за украса; сипваме внимателно готовата яхния от миди в средата и леко разнасяме встрани, докато свърши; украсяваме с моцарелата, чипса и няколко стръкчета копър. Насладете се на тази приятна мидена яхния с картофи и рулца от раци, показваща съчетание на различни продукти.

Вижте също ценни съвети, с които да разберете дали мидите са пресни и узнайте още как се размразяват миди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: