Начин на приготвяне
Сложете млякото и захарта в тенджера на котлона, за да кипнат. Разтворете желатина в 100 мл вода, оставете го така 10 минути и след това го прибавете към топлото мляко бъркайки.
Оставете сместа да престои 2-3 часа. Разбийте 300 мл от сметаната с миксер и я смесете с млякото. Разделете сместа на 3 части. В първата добавете 200 г шоколадови вафли, нарязани на дребно. Във втората част прибавете 200 г смлени орехи и натрошените бисквити. Третата част е без добавки.
В овална тава застелете дъното с фолио и изсипете сместа с вафлите. След това излейте третата част от крема и сложете полуготовата торта за 1 час в камера.
Най-накрая се слага и частта с орехите и бисквитите и се оставя в хладилника да стегне. Извадете тортата и я покрийте отвсякъде със 100 мл разбита сметана. Украсете желираната торта с ореховки и бисквити по избор.