Начин на приготвяне
Вземаме формата за торта с ринг. Махаме ринга и на дъното поставяме стреч фолио. Затискаме и затваряме ринга.
Ягодите се нарязват на ленти по дължина. Нареждат се на дъното на формата и се остава настрани.
Започваме да приготвяме крема за тортата. Желатинът се разтваря във студена вода. Остава се да набъбне за 10-15 мин.
Шоколадът се разтопява на водна баня и към него се прибавя разбитото кисело мляко.
Желатинът се разтопява на водна баня и се прибавя към крема. Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още малко захар. Започваме да подреждаме тортата.
Вземаме формата с подредените ягоди и сипваме част от крема. Отгоре нареждаме бисквити. Пак ягоди, крем бисквити. Завършваме с бисквити.
Слагаме готовата торта в хладилника за 3-4 часа. Ако не бързате, може да я оставите и цяла нощ.
Когато вече е стегнал кремът, се изважда от хладилника и бисквитената торта се минава с нож по края на стените.
Махаме ринга и обръщаме желираната торта с дъното нагоре.
Махаме фолиото и поднасяме бисквитена торта с желатин и ягоди.