Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват с пудрата захар, добавя се млякото и солта. Към сместа се добавя изварата и 4 супени лъжици грис. Сместа се разбърква добре и се оставя за 1 час на студено.
Крушите се обелват, две от тях се нарязват на кубчета. Сокът от лимона се изцежда и се смесва с меда и портокаловата кора. Загрява се на бавен огън и в тази смес се варят 5 минути нарязаните круши и цялата круша.
Вадят се от сиропа с решетъчна лъжица. Кубчетата круши се слагат в яйчената смес, всичко се разбърква внимателно и се излива в тава, намазана с масло и поръсена с грис. Пече се 40 минути на 175 градуса.
Фурната се изключва, вратичката се открехва и запеканката изстива във фурната. Поднася се топла или напълно изстинала, като се полива със захарния сироп и в средата се слага цялата круша.