Начин на приготвяне
Сварява се сироп от захарта и водата, сваля се от котлона и се добавя ликьорът. Блатовете се разрязват на две части, така че да се получат четири блата.
Във форма за торта се слага прозрачно домакинско фолио, слага се първият блат, сиропира се и се намазва с конфитюр. На два от блатовете се изрязва средата.
Изрязаните блатове се слагат върху първия блат и в оформеното кладенче се слага леко разтопеният сладолед. Блатът около сладоледа се сиропира. покрива се с последния блат, който също се сиропира.
Формата се слага във фризера. Белтъците се разбиват на сняг, като се добавя захарта и лимоновият сок. Тортата се вади и се намазва от всички страни с белтък.
Поръсва се с пудра захар. Тортата се слага за 1 минута във фурна, загрята на 200 градуса и веднага се сервира.