Руска сладоледена торта

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска сладоледена торта2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Хем сладоледена, хем минава през фурната - вижте как се прави"

Необходими Продукти

  • блатове - 2 бр. готов, за торта
  • сладолед - 1 кг
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • конфитюр - 150 г ягодов
  • захар - 60 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • за сиропа
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • ликьор - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се сироп от захарта и водата, сваля се от котлона и се добавя ликьорът. Блатовете се разрязват на две части, така че да се получат четири блата.

Във форма за торта се слага прозрачно домакинско фолио, слага се първият блат, сиропира се и се намазва с конфитюр. На два от блатовете се изрязва средата.

Изрязаните блатове се слагат върху първия блат и в оформеното кладенче се слага леко разтопеният сладолед. Блатът около сладоледа се сиропира. покрива се с последния блат, който също се сиропира.

Формата се слага във фризера. Белтъците се разбиват на сняг, като се добавя захарта и лимоновият сок. Тортата се вади и се намазва от всички страни с белтък.

Поръсва се с пудра захар. Тортата се слага за 1 минута във фурна, загрята на 200 градуса и веднага се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: