Лесна шоколадова торта

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Лесна шоколадова торта
Снимка: мими
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8 парчета
"За празник или делник, тортата на Ефросия е тотален хит! Лесна за приготвяне, но безумно вкусна."

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 5 броя
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 капсула течна
  • шоколад - течен, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете на слаб огън натрошения шоколад и маслото в дълбок съд на водна баня. След това го свалете от котлон, прибавете захарта и бъркайте до получаването на хомогенна смес.

Изчакайте да изстине и започнете да прибавяте яйцата. Бъркайте непрекъснато, а след това добавете брашното и течната ванилия.

Изсипете сместа в тавичка и сложете да се изпече в предварително загрята до 190 градуса фурна за около 20-25 минути.

След като извадим тортата я обръщаме на поднос и разрязваме блата на 2 части с помощта на конец. Намажете с течен шоколад между двата блата, а после и цялата торта.

По желание може да направите украса с помощта на шприц.

Тортата е изключително лесна за приготвяне и невероятно вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
5154
445
316
211
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Borislava
Borislava
Хей, днес ще я пробвам за рожденият ден на приятеля ми ,дано стане мн вкусна :) няма проблем да сложа ванилия на прах,нали?не знам само как ще повдигна втория блат без да го разкъсам хах....ще си направя мой крем, не обичам купешки течен шоколад :) ще пиша какво е станало,дано не е трудно
07.03.2013 13:07
Йоана
Йоана
Здравейте...правя тортата ,всичко по рецептата...пекох я 25 минути на 190 градуса,когато я извадих беше сурова от вътре ?
06.02.2013 13:13
Надя
Надя
Направих тортата и тя стана перфектна. Страхотна рецепта:-) само че аз си направих мой крем за намазване от 300 гр пудра захар, 100гр меко масло, 80-10гр разтопен шок, 2,3л какао и 40 глама прясно мляко. Всичко се бие с миксера не по-малко от 5 мин, колкото повече, толкова по пухкав става:-) разкошна торта:-)
18.01.2013 20:46
1
Нели
Нели
Здравейте!
Аз съм начинаеща и искам да ви попитам-сода не се ли слага,или бакпулвер?
12.01.2013 17:07
Ирена
Ирена
За блата разтопих черен обикновен шоколад- 200 гр., а за глазурата течен млечен шоколад.
07.01.2013 17:35
Ирена
Ирена
Аз направих тази торта за Нова година и стана превъзходна. Всички в къщи и гостите ни я харесаха. Малко импровизирах, като в блата сложих и нарязани сурови бадеми, както и върху шоколадовата глазура. Стана много вкусна. Благодаря за рецептата.
07.01.2013 17:20
1
Меритууу
Меритууу
Здравейте, искам да попитам в рецептата пише 200 гр. шоколад, може ли някой да ми каже какъв шоколад трябва да купя :)
02.01.2013 22:55
Зори
Зори
хм...а как точно да я намажа между двата блата? След като я разрежа с конец на два блата ли?И ги отделя без да ги разкъсам един от друг ли?Това ли се има в предвид "разрежете на две с конец" ?
17.12.2012 09:39
Еми
Еми
тортата е невероятна.правила съм я няколко пъти,всички в къщи и приятелите ми останаха очаровани.
27.11.2012 21:03
1
Василка Симова
Василка Симова
Моля ви, пишете на български. Толкова е неприятно да се четат коментари, като предпоследния :(
03.10.2012 13:01
super namam dumi
super namam dumi
bvisko e surer dobavi ioze nezo surer e
02.10.2012 23:36
Велемира
Велемира
Сиска,не се притеснявай!И на мене ми се стричва,но после като прибавя другите продукти и всичко става идеално.Тортата е перфектна и много се харесва у нас.
15.08.2012 23:29
Лакомка
Лакомка
Зависи от аршина ти :) аз правя около 14 парчета
15.08.2012 15:22
aneliya
aneliya
искам да попитам от тези продукти ,който са дадени в рецептата, колко парчета излзиат долу горе ?
15.08.2012 01:54
Радо
Радо
прекрасна торта и лесна за приготвяне ,благодаря за хубавата рецепта.За тези ,които нигога не са правили торти и искат да опитат с тази просто да следват стъпките , единственото което не е казано ,че трябва да се намаже тавичката с олио и да се поръси с малко брашно. Предполагам ,че и без брашното ще стане ,но нека има и използвайте хубаво краве масло не маргарини.Не е задалжително и течна ванилия аз използвах суха :)
09.08.2012 10:51
1
Или
Или
навярно продуктите си са били кофти...това никога не ми се е случвало. Просто загрей маслото до разтопяване и разбъркайте с натрошения шоколад, за да се смесят. Ако искаш сложи пудра захар, за да поеме по-добре. Изчакайда да изстини и дай нататък по рецептата
08.07.2012 12:04
Сиска
Сиска
Два пъти се опитах да я направя и нищо не става.Не е добре обяснено за хора които никога не са правили торта.След като сипах захарта ми се стричи и маслото се отдели от шоколада:(
06.07.2012 18:15
nin4eto_991
nin4eto_991
Аз съм на 13г.,но много обичам да готвя.Опитах рецептата и докато я правех си мислех,че няма да ми се получи нищо.Както и да е.Направих я и я сервирах на родителите си.Попитах ги какво мислят и понеже понякога за да не наранят чувствата ми ме лъжат,но ми казаха че тази торта е най-хубавото нещо което съм готвила и за да се уверя дадох и на баба си да я опита и тя ми каза същото!!! АЗ НАПРАВИХ НАСТЪРГАН КАРАМЕЛИЗИРАН ЛЕШНИК ДОБАВИХ ГО И СЕ ПОЛУЧИ ФАНТАЗИЯ!!!БЛАГОДАРЧ НА ЕФРОСИЯ ЗА ТАЗИ РЕЦЕПТА!:-) :-)

30.06.2012 19:43
1
мими
мими
Имали някакви набухватвли тази топта
30.06.2012 15:17
olimoli
olimoli
лесна за приготвяне и много много вкусна
17.06.2012 18:18