Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печени патладжани с розмарин и риган

Печени патладжани с розмарин и риган

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печени патладжани с розмарин и риган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • розмарин - 4 стръка
  • риган - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се измиват, подсушават се и се разрязват на две по дължина. Напръскват се със зехтин и се поръсват с риган.

Слагат се в тава, постлана с хартия за печене, като половинките патладжани се притискат една към друга, а между тях се слага по един стрък розмарин.

Пекат се 20 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: