Шоколадов десерт с кокос и кондензирано мляко

Марина НордМарина НордНовак1219
02/05/2015
"Не е възпитано да говорим с пълна уста, затова ще помълчим, дояждайки си десерта !"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 356
  • Преглеждания за месеца122
  • Преглеждания за седмицата37
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • масло - 225 г
  • бисквити - 200 г шоколадови
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • кондензирано мляко - 400 г подсладено
  • кафява захар - 80 г
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • шоколад - 75 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават и се смесват със 100 грама омекнало на стайна температура масло. Добавят се кокосовите стърготини, сместа се разбърква добре и се разстила в тава, постлана с хартия за печене.

Останалото масло се смесва със захарта, кондензираното мляко и кленовия сироп. Загрява се на минимален огън до пълното разтваряне на захарта. Сместа трябва да се сгъсти и леко да потъмнее. Сваля се от котлона и се охлажда.

Разпределя се върху бисквитената основа и се оставя в хладилника за 40 минути.

Шоколадът се разтопява на водна баня. Добавя се олиото и се разбърква до еднородна смес. Шоколадът се излива върху карамелената смес. Оставя се в хладилника за 2 часа, нарязва се на квадрати или триъгълници и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Соня Бонева
Соня Бонева
21.04.2019 20:42
Хубав сладкиш ама може захарна болест да те хване с него .... Не му трябва ни кленов сироп нито захар според мен .
0
0