Начин на приготвяне
За блата:
Натрошавате хубаво бисквитите, най-добре в кухненски робот, ако имате такъв.
След това добавяте разтопеното масло и разбърквате добре, докато се смеси хубаво с бисквитите и разстилате в тава. Най-добре тавата да е с махащо се дъно.
За първия крем:
В купа слагате крема сиренето, заквасената сметана, кондензираното мляко, половината от течната сметана, около 250 мл, и половината от течния шоколад, около 200 г. Всички съставки се разбиват добре с миксер.
След като е готов кремът, си разтваряте 2 пакетчета желатин, може на водна баня, може и в микровълнова и ги добавяте към вече разбития крем. Разбърквате до тяхното хомогенизиране и изсипвате върху готовия бисквитен блат. Прибирате в хладилник да стегне за около 2 часа.
За втория крем:
Слагате в купа останалите течна сметана 250мл и 200гр. течен шоколад. Разбивате добре и добавяте другото пакетче желатин, разтворен на водна баня или микровълнова в малко вода.
След като първият крем стегне, заливате този отгоре и слагате на студено едно денонощие да стегне добре. На другия ден вече може да си хапнете. Вкусът е неповторим.
ДОБЪР АПЕТИТ! :)