Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофи по американски

Картофи по американски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Картофи по американски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
"Подобни вкусотии са причината американците да се борят с наднорменото тегло, затова хапвайте внимателно и с мярка"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг сварени
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • горчица - 2 с.л. дижонска
  • копър - 2 с.л. пресен, смлян
  • чесън - 1 ч.л. пресован
  • лук - 1/2 ч.ч. ситно накълцан
  • яйца - 1 твърдо сварено, намачкано
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • яйца - 1 разбито
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварените картофи се пюрират със сол и масло, прибавят се горчицата, копъра, чесънът, лукът, натрошеното яйце, овкусява се със сол, черен пипер и се разбърква до получаване на хомогенна смес.

С леко навлажнени ръце се взема по малко от сместа и се оформят продълговати, овални кюфтета. В тиган се сгорещява зехтина, като се прибавя и малко масло. Всяко картофено кюфте се овалва в разбитото яйце, после в галета и се пържат за 5 минути от всяка страна.

Готовите картофи по американски се изваждат и се отцеждат върху решетка, за да останат хрупкави.

Поднасят се с доматен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

христия
христия
Е щом направих на мойте деца да ядат ате даже цялата тава изядаха и пак искаха още значи манджата беше много вкусна
19.02.2014 02:52
2