Сорбе от диня и шампанско

Марина НордМарина НордНовак1219
07/06/2015
"Вече не е прието да се пита Искате ли още една чаша шампанско, а - Искате ли още една порция сорбе "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо709
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се изцеждат. Захарта се смесва с 2 чаши вода, добавя се сокът от лимоните и сместа се вари при непрекъснато бъркане 6 минути на бавен огън.

Сваля се от котлона и се оставя да се охлади напълно. Динята се почиства от семките и се пасира. Добавя се захарният сироп и шампанското и сместа се разбива с блендер или миксер 2 минути.

Сместа се излива в съд и се оставя във фризера за 3 часа, като на всеки час се вади и се разбива с вилица или телче. Сервира се, украсено с листенца мента.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар