Драмска яхния

MarianeMariane
Джедай
5611k
Драмска яхния1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
165 мин.
Порции
6
"Ароматна драмска яхния, люта драмска ракия и добра компания - идеалната вечеря!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.5 кг
  • масло - 60 г
  • арпаджик - 1 кг едър
  • лук - 1 глава
  • брашно - 50 г
  • чесън - 2 глави
  • бульон - 150 мл телешки
  • червено вино - 100 мл
  • бекон - 100 г
  • червен пипер
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситни кубчета и го запържете в загрятото олио. Добавете ситно нарязания лук, запържете до омекване и прибавете подправките.

Когато продуктите поомекнат ги прехвърлете в глинен гювеч, добавете и арпаджика, който сте запържили до омекване в масло, и изчистения чесън.

Сложете нарязания на ивички бекон, залейте с бульон, който да покрие продуктите и гответе около 140 минути на 150 градуса. Поднесете със свежа салата.

Опитайте още Френска телешка яхния, Пиле яхния по селски, Яхния с тиквички, картофи и грах, Яхния с гъби и наденица, Гъбена яхния, Магданозена яхния, Миди яхния, Агнешка яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: