Начин на приготвяне
Сливите се измиват, разрязват се на две, костилките се отстраняват. Водката се смесва с половината захар и с тази смес се заливат сливите. След 30 минути се отцеждат, сокът се запазва.
Сливите се слагат във форма за кекс. Сметаната се кипва заедно с канелата. Оставя се за 5 минути и канелата се маха. Жълтъците на сварените яйца се отделят и се разбъркват с останалата захар и царевичното брашно.
Добавят се сокът от сливи заедно с водката и топлата сметана. Разбъркват се и при непрекъснато бъркане се загряват на бавен огън, докато се сгъстят.
Кремът се излива върху сливите. Пече се 10 минути на 220 градуса. Вади се от фурната, поръсва се с кафявата захар и се връща във фурната за 4 минути. Сервира се топъл.