Начин на приготвяне
Най-добре е да си купите сушени сини сливи без костилки, но ако имат костилка, сложете я да ври за кратко и след това отстранете костилката. Варените сливи трябва да се охладят и отцедят добре.
Смесете добре яйцата, захарта, солта, рома, брашното и млякото, така че да не е на бучкиа, а гладка смес панировка.
В чиния сложете малко брашно за овалване на сливите.
Охладените сливи оваляйте в брашното, така че да залепнат по-добре за сместа.
Потопете сливите в панировката, извадете ги с лъжица и ги сложете малките плодови бухтички да се запържат в сгорещеното олио.
Поставете върху хартиена салфетка, за да попият панираните сини сливи излишното масло.
Когато поничките са готови ги поръсете с пудра захар.