Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците и разбийте вторите на сняг. Към тях постепенно прибавете една чаена чаша захар.
Отделно разбийте жълтъците и към тях добавете останалото количество захар. Смесете двете субстанции и ги разбийте с помощта на миксер.
Пресейте брашното и бакпулвера, а после ги смесете постепенно с разбитите яйца. Бъркайте енергично, докато се получи хомогенна смес.
Малко преди да прекратите бъркането, вложете и разтопеното масло, като е добре да го прибавите на тънка струйка.
Така приготвената смес се поставя се разпределя във формички за мъфини и се пече на 180 градуса в продължение на двадесетина минути.
Готовите мъфини могат да се поднесат със сметанова глазура и да се декорират по избор.