Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Пикантни тигрови скариди

Пикантни тигрови скариди

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пикантни тигрови скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Планираме кратка, но страстна афера с тези екзотични пикантни тигрови скариди. Чувствайте се поканени"

Необходими Продукти

  • за скаридите
  • скариди - 350 г тигрови
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сусамово масло - ½ ч.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. нарязан
  • лук - 1 ч.л. ситно нарязан шалот
  • чесън - 1 ч.л. нарязан
  • люти чушки - 3 сушени + 2 пресни
  • лук - ½ глава, на едри полумесеци
  • за соса
  • сос хойсин - 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л. светъл
  • чили сос - 2 с.л.
  • бульон - ¼ 100мл пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тигровите скариди, направете малка цепчица на гърба им и премахнете тъмните вътрешности. Отново ги измийте, отцедете ги добре и ги овкусете със сол и черен пипер.

Запържете скаридите в 1 с.л. мазнина. Извадете ги от тигана. В друг тиган загрейте останалата 1 с.л. масло със сусамовото олио. Запържете нарязаните джинджифил, шалота със счукания чесън, сушените люти чушки и пресните чилита, докато си пуснат ароматите.

Предварително смесете съставките за соса и ги добавете в съда. След като сосът кипне, добавете скаридите и нарязания едро лук. Разбъркайте за кратко и прехвърлете в подходящ съд.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: