Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Златно сладко от круши и лимони

Златно сладко от круши и лимони

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Златно сладко от круши и лимони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5 буркана

Необходими Продукти

  • круши - 1 кг
  • захар - 800 г
  • вода - 120 мл
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се захарен сироп, като се смесват водата и захарта и се кипват. Лимонът се нарязва на тънки резени, без да се бели, и се добавя към сиропа. Оставя се да се вари 2 минути и се сваля от котлона.

Крушите се обелват, сърцевината се маха, плодовете се режат на четвъртинки и се пускат в охладения захарен сироп. Оставят се за 8 часа на стайна температура.

Слага се на котлона и щом кипне, се сваля и се оставя за 4 часа. Резените лимон и парченцата круша се вадят с решетъчна лъжица. Сиропът се вари 30 минути на бавен огън, за да се сгъсти.

Крушите се връщат в сиропа, кипват се и сладкото се разпределя в сухи чисти буркани. Крушите стават почти прозрачни в сиропа, който придобива златист цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: