Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Румънско сладко от ягодов сок

Румънско сладко от ягодов сок

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Румънско сладко от ягодов сок1 / 2
10/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
15
"Нежно сладко без семки, което кара филиите да тръпнат от нетърпение да бъдат намазани с него"

Необходими Продукти

  • ягоди - 1 кг
  • захар - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се пасират и се слагат в марля, сгъната няколко пъти. Сокът се отцежда, оставя се за половин час и се добавя захарта.

Вари се на бавен огън, като постоянно се отстранява пяната. Сладкото не трябва да се превари, защото ще стане прекалено гъсто и ще се втвърди.

Идеалното сладко от ягодов сок преди затваряне в буркани е течно, но като се оставя да изстине една капка в чинийка, се сгъстява и е прозрачна като желе.

Разлива се в буркани, докато е горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: