Начин на приготвяне
Започнете изпълнението на рецептата, като в голяма купа разбиете яйцата. Постепенно добавете към тях прясното мляко, брашното, бакпулвера, захарта и солта.
Разбъркайте, за да се получи гладка смес. Потопете всяка филийка в сместа за няколко секунди. Важното е да се напои и от двете страни. След това изпържете филиите в много мазнина.
Пържете всяка страна до добиването на златист цвят. След това извадете филиите и ги наредете върху кухненска хартия, за да се освободят от ненужната мазнина.
Готовите пържени филийки поднесете в зависимост от личните си предпочитания.
Забележка: Рецептата ще е по-сполучлива, ако се използва хляб на 2-3 дни.
Класическите пържени филийки с яйца са готови.
Опитай и рецептата ни за пържени филийки с кисело мляко.
Коментари