Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Печени пълнени маникоти

Печени пълнени маникоти

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Печени пълнени маникоти1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • паста - 200 г маникоти
  • чесън - 1 глава
  • спанак - 1 ч.ч. нарязан
  • пармезан - 150 г
  • сметана - 1/2 кофичка заквасена
  • шунка - 100 г
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пастата в подсолена вода, както е описано на опаковката. Измиваме със студена вода и оставя да се отцежда.

Нарязваме чесъна на едри парчета и го задушваме в сгорещено масло. Добавяме нарязаната на парчета шунка и спанака.

Поръсваме с подправките. Готвим 5 минути и отстраняваме. Прибавяме заквасената сметана и кашкавала.

Разбъркваме и с получената плънка пълним пастата. Поставяме в я намаслена тавичка и поръсваме с пармезан. Печем 10 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: